SPLOŠNI POGOJI

Splošni pogoji spletne strani www.sikamina.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Zakon ureja pravice in obveznosti potrošnikov ter ponudnika.    

S spletno stranjo www.sikamina.com upravlja Tanja Vogelnik , v nadaljevanju ponudnik.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,
 10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

 

Ponudnik

 • Šikamina, poslovno svetovanje in izdelava torb, Tanja Vogelnik s.p., Maistrova ulica 5, 4240 Radovljica
 • Matična številka: 7161697000
 • Vpisano  15.10.2016
 • Davčna številka: 51126966 (nisem zavezanec za DDV)
 • E-pošta: tanja@sikamina.com
 • GSM: 040 804 804

Vse cene so v €. Ponudnik ni zavezanec za DDV. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost. Cena izdelka se lahko spremeni glede na dodaten čas dela in porabljen material.

Cene ne vključujejo poštnine.

 

 Naročilo izdelka preko spletne trgovina in rok izdelave

POTEK NAKUPA:

 1. Korak : Pregled izdelkov

V košarico se shranjujejo izdelki, ki ste jih med brskanjem dodali vanjo. V njej je vidna cena izdelka in količina.

Izdelke v nakupovalno košarico dodate tako, da v spletni trgovini izberete izdelek.

Če želite odstraniti izdelek iz košarice, klikni na x ali povezavo odstrani iz košarice. Ko boste želeli opraviti nakup, klikni na potrdi naročilo.

      2. Korak : Dostava  

Po potrditvi morate navesti podatke za dostavo. V Sloveniji in EU je možna dostava preko GLS ali Pošte Slovenije, izven EU je možnost dostave preko DHL in Pošte Slovenije. Strošek dostave je fiksen za Slovenijo, v ostale države se zaračuna glede na težo.  V naslednjem koraku izberete željen način plačila in kliknete ikono, da se strinjate s prodajnimi pogoji.

      3. Korak : Potrditev naročila

Po potrditvi naročila se vam izpišejo vsi podatki  o naročilu. V primeru, da podatki niso pravilni jih lahko spremenite in ko podatke popravite, kliknete potrditev naročila. Prebrali boste tekst: hvala za vaše naročilo. Na vaš elektronski naslov boste dobili sporočilo s podrobnostmi naročila in podatki za dostavo.

     4. Korak : sklenitev pogodbe

Pogodba se sklene, ko ponudnik potrdi prejem uporabnikovega naročila – z poslanim elektronskim naročilom.

Lastnosti blaga

Lastnosti blaga so navedene na spletni strani ob slikah izdelkov. 

Fotografije izdelkov v so simbolične. Barva na sliki lahko nekoliko odstopa od realne barve izdelka.

Vračilo izdelka

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prejetja, obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Odstop od pogodbe sporoči na email naslov tanja@sikamina.com. Potrošnik mora vrniti izdelek nepoškodovan, neuporabljen in v originalni embalaži. Če ste izdelek že začeli uporabljati, vračilo ni možno. Strošek, ki ga ima potrošnik pri vračilu blaga, je strošek pošiljanja blaga. Izdelek je potrebno vrniti najkasneje v 30 dneh od obvestila o odstopu od pogodbe. Razen če sta se pogodbeni stranki dogovorili drugače, potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, če je izdelek izdelan po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam. V primeru odstopa od pogodbe ponudnik nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago. Vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun.

 

Stvarna napaka

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • vrne plačani znesek.

Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi pomanjkljivosti pri opravljeni storitvi ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju s pomanjkljivostjo pri opravljeni storitvi ali
 • ponovno opravi storitev ali
 • vrne plačani znesek.

Roki, ki so določeni za odgovornost prodajalca za stvarne napake, se smiselno uporabljajo tudi za izvajalca storitve, če s posebnim zakonom ni določen daljši rok.

Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora podjetje čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi. Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporen.

Stvarna napaka se ne prizna v naslednjih primerih:

 • če kupec ni ravnal po navodilih za uporabo izdelka 
 • če je kupec malomarno ali nestrokovno ravnal z izdelkom
 • če je bil izdelek vzdrževan nepravilno

 

Varstvo osebnih podatkov

Upravljalka spletnega mesta www.sikamina.com zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki bodo uporabljeni izključno v namene naročila in ne bodo posredovani tretjim osebam.
V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika s potrošnikom prek sredstev komunikacij na daljavo.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Za kakršnokoli vprašanja ali pomoč sem vam na voljo na tanja@sikamina.com.

 

Velja od 12.2.2020